i

Δήμος Γαλατσίου - Καταγγελία
Κοινωφελής εργασία στον Δήμο Γαλατσίου. O Δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος παίζει Ρώσικη ρουλέτα στις πλάτες των ανέργων δημοτών. Με σφοδρότητα χιονοστιβάδας κατακλύζουν το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών καταγγελίες από ολόκληρη την Ελλάδα για σκοτεινές πρακτικές «επαγγελματιών διαμεσολαβητών» που, για μια ακόμα φορά, έχουν σα στόχο την εξυπηρέτηση... κάθε είδους ιδιωτικών συμφερόντων. 

Πρόκειται, για όλους εκείνους, που εδώ και χρόνια, νέμονται κάθε είδους  χρηματοδοτήσεις για ίδιο όφελος, διοχετεύοντας με πανουργία και πολιτική απάτη πακτωλούς χρημάτων στην «μαύρη τρύπα» του κράτους, στη διαπλοκή και τελικά στη τσέπη τους.

Από όλες τις γωνιές της Ελλάδας δεκάδες καταγγελίες στο ίδιο πάντα μοτίβο. Δήμαρχοι, κάθε είδους πονηροί, ακόμα και πράσινοι βουλευτές εξακολουθούν να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου  να «βάλουν το δάκτυλο στο μέλι» για μια ακόμα φορά.

Αυτή τη φορά η καταγγελία αφορά τον Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απορίας άξιο το θράσος με το οποίο οι κάθε είδους διαπλεκόμενοι, Δημοτικοί άρχοντες, πολιτικοί, παρατρεχάμενοι, μεσάζοντες, κλπ  «μεταφράζουν» κατά το δοκούν νόμους και προφήτες προκειμένου να οδηγήσουν τα πράγματα προς τα εκεί που γέρνουν τα συμφέροντά τους.

Η ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου Απασχόλησης για την Κοινωφελή Εργασία ήταν απλή και σαφής και αφορούσε την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την συνεργασία δήμων και μη κερδοσκοπικών φορέων. Οι οργανώσεις είδαν  στην πρόσκληση μια ευκαιρία για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας τους προς όφελος των δήμων αλλά και των ανέργων δημοτών. Οι μηχανισμοί της διαπλοκής είδαν μια ακόμα ευκαιρία για κέρδος και μάλιστα καθόλου ευκαταφρόνητο κι ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος είδε μια άλλη εκδοχή...

Αγνόησε απροκάλυπτα τις τοπικές οργανώσεις και «πήρε το παιχνίδι επάνω του» υπογράφοντας σε μια παρτίδα «ρώσικης ρουλέτας» ένα και μοναδικό μνημόνιο συνεργασίας με μια και μοναδική Οργάνωση για την πρόσληψη 500 Ανέργων την στιγμή μάλιστα που ο δήμος Γαλατσίου, βάσει του πληθυσμού του και της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Απασχόλησης, δικαιούται 164 θέσεις εργασίας.

Αν «ΔΕΝ του βγει» ο δήμος τα χάνει όλα και ΚΑΝΕΝΑΣ άνεργος δεν θα προσληφθεί στο Γαλάτσι. Αν όμως «του βγει» η συγκεκριμένη οργάνωση θα καρπωθεί 78.125€ μέσα σε ένα πεντάμηνο δηλαδή το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.625€ τον μήνα.

-       Τι μπορεί να σημαίνει άραγε αυτό;

-       Γιατί ο δήμαρχος «ρισκάρει» τις θέσεις των ανέργων;

-       Γιατί αποκλείει την συνεργασία με άλλες οργανώσεις και βάζει όλα τα καρπούζια σε μια μασχάλη, παρά το γεγονός ότι βάσει της πρόσκλησης είχε το δικαίωμα να υπογράψει όσο μνημόνια ήθελε με όσες οργανώσεις ήθελε;

-       Με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό επέλεξε μία και μόνον μία οργάνωση, τη στιγμή που η καταγγέλλουσα, αλλά και άλλες ΜΚΟ που βρήκαν τις πόρτες του δήμου κλειστές  πληρούσαν και με το παραπάνω τόσο τα τυπικά όσο και τα ουσιαστικά κριτήρια; (Ειδικά για τη καταγγέλλουσα ΜΚΟ σημειώστε ότι  προσφέρει, ήδη από το 1995, δωρεάν προγράμματα  προληπτικής ιατρικής στους μαθητές των σχολείων και τους γονείς στο δήμο Γαλατσίου, πράγμα που γνωρίζουν  πολύ καλά τόσο ο δήμαρχος, Κυριάκος Τσίρος  όσο  και ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μπούρας, γιατροί και οι δυο).

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακολουθήστε το χρονικό:

16/03/2011

Ο δήμαρχος  δεσμεύεται (προφορικά) παρουσία του αντιδημάρχου και ιατρού Αθανάσιου Μπούρα, για την συνεργασία με παλιά, μεγάλη και καταξιωμένη ΜΚΟ στον χώρο της υγείας, μέλος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ, με στόχο την πραγματοποίηση προγράμματος δωρεάν προληπτικής  ιατρικής.

Δίνει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι χρονοβόρες κι απαιτητικές διαδικασίες προετοιμασίας και δεσμεύεται, πάντα προφορικά, να παραχωρήσει:

α) το ιατρείο στο άλσος Βεΐκου το οποίο από την ημέρα των εγκαινίων του παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο, και β) ανάλογο χώρο στο κτίριο που στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

23/06/2011

Στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Σμβούλιο της πόλης αποφάσισε τη συμμετοχή του δήμου Γαλατσίου στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» όμως η απόφαση αυτή όπως και όλα οι άλλες αποφάσεις του ΔΣ δεν αναρτήθηκαν ποτέ στην ιστοσελίδα του δήμου όπως ρητά υπαγορεύει το άρθρο 71 του νόμου 3852 (Καλλικράτης) με αποτέλεσμα κανείς ενδιαφερόμενος να μην γνωρίζει τα ακριβώς έχει ψηφιστεί.

12/07/2011

Ο δήμαρχος δεν τηρεί το λόγο του και εξαπατά την καταγγέλλουσα ΜΚΟ  παραπέμποντάς την στο δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Γαλάνη όποιος και ανακοινώνει ότι η "δουλειά" δόθηκε σε άλλη ΜΚΟ

Ο εκπρόσωπος της καταγγέλλουσας ΜΚΟ Χρήστος Δάμπασης ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο  Πέτρο Γαλάνη να τον πληροφόρηση βάσει ποιας απόφασης του ΔΣ  εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος να υπογράψει μνημόνιο, και βεβαίως ζήτησε να μάθει, ποια επιτέλους είναι αυτή η άλλη ΜΚΟ. Ο κ. Γαλάνης φάνηκε να ήρθε σε δύσκολη θέση, αρνήθηκε να απαντήσει και ζήτησε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα, αναφέροντας επιπροσθέτως ότι υπάρχει ''κονέ'' στο υπουργείο, με τους οποίους και συνεργάζεται, προκειμένου να δοθούν στο δήμο Γαλατσίου πάνω από 500 θέσεις εργασίας την στιγμή που δικαιούται 164 (όπως προαναφέραμε).

-       Άραγε ποιοι δήμοι θα αδικηθούν προκειμένου να γίνει η «χάρη» στον δήμο Γαλατσίου;

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της καταγγέλλουσας ΜΚΟ επισκέφτηκε τον δήμαρχο στο γραφείο του, όπου παρουσία του αντιδημάρχου Αθανάσιου Μπούρα και του δημοτικού συμβούλου  Πέτρου Γαλάνη, ο δήμαρχος ανακάλεσε τον λόγο του, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με άλλη ΜΚΟ, αρνούμενος να αποκαλύψει το όνομά της κι αρνούμενος να υπογράψει και δεύτερο μνημόνιο, όπως κάλλιστα μπορούσε και είχε το δικαίωμα, προσθέτοντας κυνικά πως αν δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα «το πολύ πολύ να χαθούν οι θέσεις εργασίας»...!

18/07/2011

Η καταγγέλλουσα ΜΚΟ έστειλε στον δήμο την εξής επιστολή:

Προς  ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Αρ. Πρωτ: 18

Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους Ημερομ: 18/07/2011
11146 Γαλάτσι,

Κοιν/ση: Δήμαρχο, πρόεδρο και δημοτικό συμβούλιο

Κύριοι

Λαμβάνοντας υπ όψη:

Α) Την ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ανάπτυξη ανθρωπινού δυναμικού» άξονας προτεραιότητας 8 : «διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» «δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην περιφέρεια αττικής» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ

Β) το πνεύμα της ανωτέρω πρόσκλησης που αφορά την δημιουργία θέσεων εργασίας με αμοιβαία συνεργασία και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των μη κερδοσκοπικών φορέων προς όφελος των ανέργων δημοτών.

Γ) Την ελλιπή υποδομή του δήμου Γαλατσίου στον τομέα της προσφοράς  δωρεάν ενημέρωσης πρόληψης και αγωγής υγείας

Δ) την έλλειψη δωρεάν πρωτοβάθμιας προληπτικής  ιατρικής φροντίδας

Ε) Το γεγονός ότι το κοινωνικό ιατρείο στο άλσος Βεΐκου παραμένει επί μια μακρόν κλειστό και ανενεργό

ΣΤ) το γεγονός ότι η οργάνωση ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ MKO, μέλος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, είναι εξειδικευμένη  σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Σας καταθέτουμε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας και σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για οποιαδήποτε θετική η αρνητική απάντησή σας στο εν λόγω μνημόνιο, βάση του πλαισίου απόφασης η οποία πάρθηκε στο δημοτικό σας συμβούλιο.

Επίσης βάση των: άρθρο 59 παρ/φος 4, άρθρο 61 παρ/φος 1β,1δ,και 5, και άρθρο 71 παρ/φος 3, του Καλλικράτη παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως και εντός του προβλεπομένου χρόνου, βάση του νόμου,  για τυχών άλλα μνημόνια συνεργασίας που έχετε υπογράψει με άλλους δικαιούχους.

29/07/2011

Ο δήμαρχος αποκαλύπτει επιτέλους το όνομα της ΜΚΟ στέλνοντας την παρακάτω επιστολή .

-       Τι σημαίνουν άραγε όλα αυτά για τους άνεργους του Γαλατσίου και τα προσωπικά σχέδια του δημάρχου;

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter