i

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ…. ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ χωρίς να αντιλαμβάνεται τα πραγματικά πολιτικά αίτια.

Τι κέρδισε φέρ' ειπείν ο Ελληνικός λαός με τις διπλές εκλογές του 12 εκτός  από το να φέρει  στη κεντρική πολιτική σκηνή την Χρυσή Αυγή, την έξαρση του εθνικισμού και τον αντιευρωπαισμό;

Μήπως για βρισκόμαστε τώρα σε δουλειά για να καταπολέμησης του τέρατος  που το ίδιο το πολιτικό σύστημα εκκόλαψε;

Μήπως για  το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα υπερδιπλασιάζοντας την ανεργία και με «στέγνωμα» της αγοράς.

Και γιατί αυτό το «επίτευγμα» δεν θα μπορούσε να το φέρει και η Κυβέρνηση Παπαδήμου με τον ίδιο πρωτεργάτη της τότε και της τωρινής Κυβέρνησης αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αλήθεια …που είναι η σκληρή διαπραγμάτευση που θα έβαζε πάτο στο βαρέλι και θα έφερνε την ανάπτυξη..

Α ναι ξέχασα μας έσωσαν όλοι αυτοί  από το δημοψήφισμα  την κακιά σκέψη και πρακτική της συμμετοχικής δημοκρατίας, κέρδισαν την μάχη ώστε να μη αποφασίζει ποτέ ο λαός μόνος του για αυτό που θέλει, αλλά να χρειάζεται πάντοτε και ένα κηδεμόνα ΈΝΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΉ. Το κόμμα τα μίντια τους ολιγάρχες.

Να όμως που και με τους κηδεμόνες πάμε από το κακό στο χειρότερο και η μόνη ελπίδα για ανάκαμψη είναι η μετανάστευση των Νέων, όπως την δεκαετία του 50 και του 60 θα μας φέρουν ίσως ύστερα από κάποια χρόνια μεταναστευτικό συνάλλαγμα, μέχρι  κάποτε να αφυπνιστεί πάλι ο Ελληνικός λαός. Έτσι ας μην περιμένουμε από αυτούς που μας κυβερνούν  να εξετάσουν τις λίστες στις ξένες τράπεζες ούτε με το πόθεν εσχες σε βάθος με τα κλεμμένα από το κράτος να ελέγξουν.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Μας ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;

Ας μην περιμένουμε πολλά.

Σε συνθήκες οικονομικής βαρβαρότητας όταν υπάρχει η λατρεία της βίας και αντίστροφα η ανάγκη για βίαιη καταστολή της από το κράτος, ποιος μπορεί να μιλήσει για έλλειμμα δημοκρατίας και να δοθεί η δέουσα προσοχή.

Μόνον οι πολίτες που πιστεύουν στην Αυτό-οργάνωση και τη συμμετοχική Δημοκρατία

Μπορούν να θέσουν τέτοια ερωτήματα και να δώσουν τις ανάλογες  απαντήσεις.

Β.ΤΑΚΤΙΚΟΣ

 

"Το 1% δημιούργησε ένα τέρας" λέει ο Κρούγκμαν

Ένα άρθρο - φωτιά για τη στάση των Ρεπουμπλικανών κατά του σχεδίου "Obamacare" που οδήγησε σε αναστολή της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους δημοσιεύει στους New York Times ο οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν.
Ο κ. Κρούγκμαν υποστηρίζει ότι η ουσία της υπόθεσης είναι ότι "μπλόκαραν" έναν νόμο που προέβλεπε αύξηση των φόρων για τους πλούσιους και μείωνε τις εισφορές, προκειμένου οι φτωχοί Αμερικανοί να έχουν δικαίωμα στην ιατρική ασφάλιση.
"Αυτό είναι. Αυτός είναι ο λόγος που οι Ρεπουμπλικανοί ίσως κλείσουν την κυβέρνηση και προκαλέσουν στάση πληρωμών", προσθέτει, τονίζοντας ότι στο αδιέξοδο αντικατοπτρίζεται η πάλη των τάξεων, καθώς έρχεται σε αντιπαράθεση το συμφέρον του "1%" δηλαδή των πλουσίων, έναντι των μικρών και μεσαίων στρωμάτων.
Το "τέρας" που δημιούργησε όμως αυτή η διαμάχη μεταξύ των ταξικών στρωμάτων έχει βγει από το κλουβί του, αναφέρει ο Κρούγκμαν.
Υπογραμμίζει ότι οι Ρεπουμπλικανοί προσπάθησαν με εκβιασμό να πάρουν όσα δεν κατάφεραν με τις κάλπες, ωστόσο με τις αποφάσεις τους προκάλεσαν αδιέξοδο για την χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν "βομβιστές αυτοκτονίας".
Για τη δυσφήμιση του σχεδίου του Ομπάμα για την Υγεία χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα, καθώς αρκετοί Ρεπουμπλικανοί θεωρούν ότι είναι "κομμουνιστικό σχέδιο", "σχέδιο υποδούλωσης" κ.α.
"Η θεωρία μου είναι ότι το 1% 'αγόρασε' ένα δεξιό κόμμα, προβλέποντας - και πολύ σωστά - πως θα τους μειώσει τους φόρους και θα χαλαρώσει τους κανονισμούς υπέρ τους, αλλά δεν υπολόγισαν ότι η τρέλα αυτή θα έπαιρνε δική της ζωή και ότι το "τέρας" που δημιούργησαν θα στρεφόταν κατά των δημιουργών του, όπως και κατά των 'μικρών' ανθρώπων" αναφέρει ο Κρούγκμαν καταλήγοντας ότι "κανείς δεν ξέρει πως θα τελειώσει".

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 87 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter