i

ΜΚΟ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2012 15:53

Αναδημοσίευση από QualityΝet

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό, μη Κομματικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1995. Σκοπός της Ενωσης είναι η προώθηση του ουσιαστικού εκσυγχρονισμού της χώρας μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης πράγμα που μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από την αναζωογόνηση της κοινωνίας πολιτών. Αυτοκαθορίζεται ΜΚΟ Γεν. Χαρακτήρα με κυριο σκοπό την προώθηση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
ΠΡΟΦΙΛ ΜΕΛΩΝ: PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2012 15:46

Νέοι, Φοιτητές, Δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου, βουλευτές, περιβαλλοντολόγοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ασχολούμενοι με τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

ΣΚΟΠΟΙ & ΣΤΟΧΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση είναι μια ανεξάρτητη ΜΚΟ χωρίς κερδοσκοπικό ή κομματικό χαρακτήρα. Προωθεί τις ιδέες του φεντεραλισμού και της κοινωνίας πολιτών, αποβλέποντας τελικά σε μια μορφή ομοσπονδιακής οργάνωσης και ολοκλήρωσης για την ΕΕ διαμέσου της σταδιακής διαμόρφωσης από την κοινωνία πολιτών ενός ευρωπαϊκού δήμου και τη δημιουργία μιας συνείδησης πολιτισμικής και πολιτικής κοινότητας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Περισσότερα...
 
Οικονομικά των μη-κερδοσκοπικών οργανισμών PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2012 14:19

Διδάσκοντας: Παντελής Σκλιάς, Επίκουρος Καθηγητής

Εισαγωγικό σημείωμα

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες διοχετεύονται μέσω διεθνών ΜΚΟ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΜΚΟ παρείχαν στα μέσα της δεκαετίας του ?90 το 13% του συνόλου της αναπτυξιακής βοήθειας, δηλαδή ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο απ? αυτό που διαχειρίζεται το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών (με την εξαίρεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας). Βέβαια, όλες οι διεθνείς ΜΚΟ δεν είναι αναλόγου μεγέθους και ισχύος. Παρόλο που οι ΜΚΟ στα αναπτυσσόμενα κράτη είναι αριθμητικά πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες των αναπτυγμένων, είναι οι τελευταίες αυτές που διαθέτουν το συντριπτικό ποσοστό των συνολικών πόρων. Αλλά η κατανομή των οικονομικών δυνατοτήτων δεν είναι μόνο άνιση σε επίπεδο Βορρά ? Νότου. Στο εσωτερικό του ανεπτυγμένου Βορρά ο έλεγχος των πόρων είναι επίσης άνισος ? με οκτώ μεγάλες «οικογένειες» ΜΚΟ να διαθέτουν περίπου το 50% των συνολικών πόρων της διεθνούς βοήθειας που διοχετεύεται μέσω της κοινωνίας των πολιτών. Αυτές οι «οργανώσεις-οικογένειες» είναι η CARE, η World Vision International, η Oxfam Federation, η Medecins Sans Frontieres, η Save the Children Federation, η Eurostep, η CIDSE (Cooperation internationale pour le developpement et la solidarite) και η APDOVE (Association of Protestant Development Organizations in Europe).

Περισσότερα...
 
Ευρωπαϊκή Έκφραση PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2012 14:12

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση είναι μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση χωρίς κερδοσκοπικό ή κομματικό χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1989 και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον διεθνή χώρο.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ως πολιτική και κοινωνική οργάνωση:
•    προωθεί την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης αποβλέποντας τελικά σε μια μορφή ομοσπονδιακής οργάνωσης και ολοκλήρωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον φεντεραλισμό ως οικουμενικό κίνημα
•    στοχεύει στην ανάδειξη και ενίσχυση της κοινωνίας πολιτών, την εμβάθυνση και εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών, την προώθηση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, ειδικότερα στην περιοχή της Μεσογείου, της κεντρικής, ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, του Ευξείνου Πόντου

Περισσότερα...
 
Μ.Κ.Ο. «ΕΛΙΞ» PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 13:36

Γράφει η Ελένη Πισιμίση
Γεωπόνος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, M.Sc.

Η «ΕΛΙΞ» (πρώην ΠΕΕΠ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ιδρύθηκε το 1987 ύστερα από ατομική πρωτοβουλία της κας Ελένης Γαζή, σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης. Η συμμετοχή της σε ένα διεθνές πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ισπανία αποτέλεσε κίνητρο για την ίδρυση της οργάνωσης ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν μία παρόμοια εμπειρία, με στόχο την ευρύτερη προώθηση της εθελοντικής προσφοράς.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 9

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 46 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter