i

Α` Ολομέλεια
A' ολομέλεια του Πανελληνίου Παρατηρητηρίου ΟΚΠ - Διακήρυξη & Εισηγήσεις

Με την ίδρυση του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, ένα νέο ελπιδοφόρο μήνυμα δικτύωσης και συνεργασίαςγεννήθηκε κι απλώνεται σ' όλη την χώρα. Ένα νέο μήνυμα που συνδέεται με το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογίας οριζόντιας επικοινωνίας, με κινητήρια δύναμη τους ενεργούς πολίτες και τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργώντας ένα κοινό όραμα.

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά όλης της χώρας, συλλογικές οργανώσεις συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και ανατρέπουν την αρνητική παράδοση που θέλει όλο αυτό το χώρο κατακερματισμένο και εξαρτημένο από το σύστημα νομής της εξουσίας.

 

Περισσότερα...
 
Εισήγηση της ομάδας για την Υγεία και την Πρόνοια
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 10:30

ΣΤΟΧΟΙ  ΤΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ «ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ»
* Διεύρυνση και εμβάθυνση του αποτυπώματος της κοινωνίας πολιτών / ΜΚΟ στο χώρο του εθελοντισμού. Εμπλουτισμός της Δημοκρατίας.  * Αξιοποίηση της ηθικής επιρροής και συνηγορίας που μπορεί να ασκήσουν, ευρύτερα, οι δράσεις του ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. *  Προώθηση της άσκησης των δικαιωμάτων των χρηστών υπηρεσιών υγείας και των ευπαθών ομάδων.  * Ανάπτυξη της κοινωνικής δικτύωσης της κοινωνίας πολιτών (πλατφόρμα) προς όφελος της κοινωνικής ευημερίας.

Περισσότερα...
 
Εισήγηση Ομάδας Περιβάλλοντος για την Ολομέλεια της 16ης Απριλίου 2011
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 10:18

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σκοπός της ομάδας μας είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που συμμετέχουν και η ταυτόχρονη ενδυνάμωσή τους, ώστε αυτές να επηρεάζουν αποτελεσματικά την εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική.

Περισσότερα...
 
Εισήγηση της ομάδας για τον Πολιτισμό
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 10:09

Για μας πολιτική είναι η προσπάθεια να υπηρετήσεις ιδέες ή ανθρώπινες αξίες ή μια κοινότητα ανθρώπων.

Παρακολουθώ τη συζήτηση που έχει "ανοίξει" σχετικά με το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ και το μέλλον του. Είναι φανερό ότι απασχολεί σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες. Αλλά, εκ προοιμίου πρέπει να σημειώσω ότι δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι. Οι δυσκολίες ήσαν γνωστές εξαρχής και κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με βάγια!

Περισσότερα...
 
Εισήγηση Ομάδας Περιβάλλοντος
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2011 19:30

Σκοπός της ομάδας μας είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που συμμετέχουν και η ταυτόχρονη ενδυνάμωσή τους, ώστε αυτές να επηρεάζουν αποτελεσματικά την εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική.

Περισσότερα...
 
Ομάδα για την Παιδεία και την Δια Βίου Μάθησης
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2011 19:24

Tο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στο οποίο συμμετέχουν 500 περίπου οργανώσεις σ΄όλη την χώρα έχει συγκροτήσει μεταξύ των άλλων επιτροπών και την ομάδα Δια Βίου Μάθησης με σκοπό την συνεργασία και την υποστήριξη δήμων και σχολείων στην εφαρμογή προγραμμάτων.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 56 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter