i

Κοινωνία Πολιτών
Πού πάνε τα λεφτά των δήμων από το Πράσινο Ταμείο;

Ούτε 50% ούτε 10% ούτε 2,5% αλλά 0,7% είναι το τελικό ποσοστό που πηγαίνει από το Πράσινο Ταμείο στου Δήμους και μάλιστα με αδιαφανή κριτήρια και με περίεργες επιλογές.

Περισσότερα...
 
Περιορισμός στην θητεία των Δημάρχων

Οι αντιλήψεις που εισάγει η κυβέρνηση στην Συνταγματική αναθεώρηση, λογικό είναι να μεταφερθούν και στον νέο νόμο για την Αναθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα βγει στην δημοσιότητα μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου” σχολίαζε με νόημα στέλεχος του ΥΠΕΣΔΑ και στην ερώτηση του myota.gr “αν ο περιορισμός της θητείας των βουλευτών στα 8 χρόνια, αφορά και την θητεία των δημάρχων».

Περισσότερα...
 
Αλλάζει το εκλογικό σύστημα και η μορφή της Αυτοδιοίκησης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών & Δ.Α., η οποία συνεδρίασε σήμερα, παρουσία του Υπουργού, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος εξέφρασε τη διάθεση του Υπουργείου να καταλήξει μέσα από μία καλόπιστη συνεργασία στα αποτελέσματά της η Επιτροπή και δήλωσε την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ στα μέλη που την απαρτίζουν, με την εμπειρία και τις γνώσεις εκάστου. Αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής, μετά την πανηγυρική εναρκτήρια σύνοδό της, ήταν η εξειδίκευση των πολιτικών κατευθύνσεων της προωθούμενης μεταρρύθμισης και η παροχή συγκεκριμένων οδηγιών στις ομάδες εργασίας που θα αναλάβουν να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες για κάθε θέμα.

Περισσότερα...
 
Μετανάστες ή πρόσφυγες....

Μετανάστες ή πρόσφυγες …

 

d33a09b7e8bd4c9995e0ef14562485d3a570542d24622d48b0a21b44778500d0

Μετανάστες ή πρόσφυγες, Διεθνές ή ηθικό, πρόβλημα ή ευλογία, «δουλειές» ή επιβίωση, ήταν τα ερωτήματα που μπήκαν στην ημερίδα που οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καλαμάτας, την Κυριακή, 20/12/2015.

Με συντονιστή τον κ. Γιώργο Καραμπάτο (Εκτελ. Δ/ντή Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς»), αναπτύχθηκαν σκέψεις και προτάσεις από την κα Θεοδώρα Κολοκοτρώνη (Επικεφαλής Europe Direct), την Ν. Τσουκαλά (Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris 11), τον κ Μιχαηλίδη (Δημοσιογράφο, ΑγροΝέα), τον κ. Βασίλη Τακτικό ((Πανελλήνιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών), τον κ. Ευάγγελο Σπινθάκη (ΠΕΣΚΟ), την κα Μαρινέλλα Κατσιλιέρη (Europe Direct), τον κ. Κώστα Οικονομόπουλο (Κοινωνία 3/3), τον κ. Αντώνιο Βούρτη, τον κ. Σωτήρη Μαρίνη, τον κ. Παύλο Γρέκη, τον κ. Νικόλαο Ζλήμα, την κα Αναστασία Χαντίντ, την κα Μαργαρίτα Μποριτσέλι, τον κ. Βασίλειο Γιόκαρη και πολλούς ακόμα.

Μεταξύ των πολλών ενδιαφερόντων στοιχείων που αναλύθηκαν επισημάναμε:

Περισσότερα...
 
ΤΟ BULLYING ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ο εκφοβισμός (bullying) έχει ορισθεί ως μια επιθετική, σκόπιμη πράξη ή συμπεριφορά που εκδηλώνεται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων επαναλαμβανόμενα, έχει διάρκεια στο χρόνο και απευθύνεται σε ένα άτομο (θύμα) που δεν μπορεί να υπερασπιστεί εύκολα τον εαυτό του (Olweus, 1993). Ο ορισμός αυτός υπογραμμίζει τη σκοπιμότητα του εκφραστή της βίαιης συμπεριφοράς και την πρόκληση φυσικής ή ψυχολογικής βλάβης στα θύματα. Επιπλέον, η διαφορά του εκφοβισμού με τις συνηθισμένες τακτικές είναι ότι αυτός εμφανίζει επαναληψιμότητα και ότι υπάρχει ανισορροπία ισχύος μεταξύ του θύτη και του θύματος, με την επιβεβαίωση της κυριαρχίας του θύτη πάνω στο θύμα (ως προς την ηλικία, τη φυσική δύναμη κ.λπ.) (Cullingford & Morrison, 1995).

Περιλαμβάνει τον φυσικό εκφοβισμό, χειρονομίες, επίδειξη φυσικής δύναμης, λεκτικό εκφοβισμό (τραυματισμό, εκβιασμό, ταπείνωση, καταπίεση, προσβολή και βρίσιμο). Ολα τα παραπάνω κατατάσσονται στον άμεσο εκφοβισμό. Υπάρχει όμως και ο έμμεσος εκφοβισμός (κοινωνική χειραγώγηση που αφορά στη χρησιμοποίηση των άλλων ως μέσα αντί για την άμεση επίθεση στο θύμα, για παράδειγμα, ενοχλητικά και επιθετικά σχόλια, συστηματική εξαίρεση ενός ατόμου από τις δραστηριότητες μιας ομάδας κ.λπ.).

Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

η δημοσιογραφία πολιτών και η οριζόντια επικοινωνία είναι ένας από τους τρείς άξονες δράσης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Οι άλλοι δύο άξονες είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και της συμμετοχικής Δημοκρατίας. Και οι τρείς αυτοί στόχοι είναι αλληλένδετες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της διογκούμενης φτώχειας. Το άρθρο του Βασίλη Τακτικού που ακολουθεί αναφέρεται στη σημασία ενός άλλου οριζόντιου και αδιαμεσολάβητου επικοινωνιακού συστήματος στα χέρια των οργανώσεων της κοινωνίας Πολιτών.

Η διαλεκτική σχέση «μέσου» και «μηνύματος»

Η οργανωμένη κοινωνία των πολιτών είναι το «μέσον»

ο συνεργατισμός το «μήνυμα» και ελπίδα του κόσμου

 

Στην εποχή μας η ισχύς των μέσων επικοινωνίας περισσότερο από ότι στο παρελθόν, συνοψίζεται σε αυτό που έχει διατυπωθεί στη θεωρία του Μακ Λούαν «το μέσο είναι το μήνυμα».

Πράγμα που σημαίνει απλά, ότι αυτός που κατέχει τα μαζικά μέσα επικοινωνίας καθορίζει και το περιεχόμενο του μηνύματος, ενώ η επικοινωνία συνολικά καθορίζει τις κοινωνικές συμπεριφορές, τη μαζική κουλτούρα, την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 27

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 119 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter