i

Παράνομη συμμετοχή του ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ στο πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας - Ένσταση Π.Π. Κεντρικής Μακεδονίας

Ένσταση
Περιφερειακού ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ Κεντρικής Μακεδονίας
Προς Υπουργόν Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη

Θέμα: Παράνομη συμμετοχή του ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ στο πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας.

Κύριε Υπουργέ


Μετά τις πολυποίκιλες αντιδράσεις για την συμμετοχή αμφιλεγόμενων επιλέξιμων φορέων στην διαχείριση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.


Δηλώσατε ότι θα εξαιρεθούν οι φορείς που ιδρύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο πριν την προκήρυξη του προγράμματος και δεν θα είναι επιλέξιμες.


Ακόμη θα εξαιρεθούν και εκείνες που συνδέονται με πολιτικούς και πολιτικά επαγγελματικά στελέχη.
Το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ εμμέσως πλην σαφώς εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων που διεκδικούν Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

 

Πρώτον διότι η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού έγινε στις 31-5-2011 να μήνα πριν την προκήρυξη του προγράμματος προκειμένου να είναι και στη περιφερειά μας επιλέξιμος φορέας και επομένως δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.


Δεύτερον διότι στη συνθεσή του μετέχουν πολιτικά πρόσωπα και υψηλά αμοιβόμενα στελέχη απο το κράτος.


Τρίτον διότι το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ δεν είναι ενας μη κυβερνητικός, μη κρατικός οργανισμός όπως απαιτεί η κοινοτική νομοθεσία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά είναι ένας Κυβερνητικός οργανισμός εν τοις πράγμα σοι αφού χρηματοδοτείται 100% από δημόσιους πόρους όπως συμβαίνει με κομματικά ινστιτούτα ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου και το ινστιτούτο Κων/νος Καραμανλής, τα οποία ας σημειώσουμε έχουν εξαιρεθεί.


Επειδή για όλους τους παραπάνω λόγους παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία αλλά και η κοινωνική στοχοθεσία διάθεσης των πόρων του ΕΚΤ μεταφέροντας τεχνηέντως τους πόρους αυτούς, από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού στις κρατικές συντεχνίες και τους φορείς τους


Ζητάμε την άμεση εξαίρεση του ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ απο τους δικαιούχους του προγράμματος επιφυλασσόμενοι προσφυγής στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και παντός άλλου δικαιώματος μας.

Ο εκπρόσωπος Δημήτρης Μιχαηλίδης
Ο νομικός αντίκλητος δικηγόρος Κώστας Διάκος

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter