i

Συνεχίζεται η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά των ΜΚΟ

Δίκτυο Σύμπραξης κοινωνίας πολιτών Ν. Ηλείας.

Η αλήθεια είναι ότι επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσουμε τα ξερά από τα χλωρά. Τους πραγματικούς συλλόγους και τα σωματεία που χρόνια τώρα με την αδιάλειπτη παρουσία τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι τιμούν τον τόπο τους, αξιώνουν τους εαυτούς τους με τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία και το μεράκι τους, καθώς παράγουν πολιτισμό, δημιουργούν προστατευτικά δίκτυα για τους αδύναμους πολίτες, πραγματοποιούν παρεμβάσεις για θέματα προστασίας και ανάδειξης περιβάλλοντος, προτάσσοντας τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, από τις εταιρείες φαντάσματα που κανείς δεν τις ξέρει και έχουν σα μοναδικό στόχο τους λιγοστούς πόρους που προορίζονται για τα πραγματικά σωματεία.

Δυστυχώς σε αυτόν τον ορυμαγδό της σπίλωσης και της παραπληροφόρησης όλοι οι οργανισμοί της κοινωνίας των πολιτών φαίνεται να αμφισβητούνται, αμφισβητείται έτσι ο τρίτος τομέας της οικονομίας στην Ελλάδα, όπου σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική αποτελεί τον κατεξοχήν πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής και προστασίας αδύναμων οικονομικά ομάδων, που δραστηριοποιείται μεταξύ του κράτους και της ιδιωτικής οικονομίας.

Σε μια περίοδο όμως που τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής είναι διογκωμένα, η φτώχεια και η περιθωριοποίηση των πολιτών συνεχώς βαθαίνει, τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας που συγχρηματοδοτούνται από το Ε. Κ. Τ. έχουν ακριβώς αυτήν την αποστολή: να καταπολεμήσουν την ανεργία, να εμπεδώσουν την κοινωνική αλληλεγγύη, να ενεργοποιήσουν τους πολίτες μέσω των οργανισμών της κοινωνίας πολιτών , να υποβοηθήσουν και ενισχύσουν τον εθελοντισμό , ο οποίος γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ΟΤΑ και των ενεργών πολιτών , για να υλοποιηθούν παρεμβατικές ολοκληρωμένες δράσεις για την ανακούφιση των περιθωριοποιημένων πολιτών, με την ενεργοποίηση και τη συνεργασία όλων εκείνων των αναπτυξιακών δυνάμεων που ενυπάρχουν στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους συλλόγους και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αυτό είναι το πνεύμα που διαπερνά τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας και με αυτό πορεύονται χρόνια τώρα στην Ευρώπη γι αυτό ο εθελοντισμός βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη καθώς και οι δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα τονώνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους.

Είναι χρέος του υπουργείου Εργασίας να «καθαρίσει την ήρα από το στάρι»

Οι ομάδες που στήθηκαν για να προσπορισθούν τα οφέλη των προγραμμάτων , είναι γνωστές και αφορούν όλες εκείνες τις δυνάμεις που δεν αφήνουν τη χώρα να πάει μπροστά, με την ενεργοποίηση όλων των πολιτών, εμμένοντας στις τακτικές ενός παλαιοκομματικού κράτους, που καταρρέει.

Αυτή τη φορά το Υπουργείο Εργασίας  ας  κάνει αυτό που πρέπει:

  • Να μην επιτρέψει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των προγραμμάτων αυτών,
  • Να μην επιτρέψει να υπάρξουν αποκλίσεις  από τις επιταγές του ΕΚΤ.

Όλες οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν τις υγιείς ομάδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που με μεγάλο κόπο και δυσκολία έκαναν τα δέοντα για τη  απόκτηση της διαχειριστικής επάρκειας, προκειμένου να υποβοηθήσουν το έργο της καταπολέμησης της φτώχειας.

>

Μην επιτρέψετε στις ομάδες που δεν έχουν ηθική υπόσταση να προχωρήσουν... .

Διατσέντα Φανού Φουσκαρίνη, συντονίστρια Δικτύου Σύμπραξης κοινωνίας πολιτών Ν. Ηλείας.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter