i

Περιφερειακό ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Αττικής

Ανακοίνωση 24/9/2011

Την ίδια ώρα που εξελίσσεται μια ολομέτωπη και άνευ προηγουμένου επίθεση στα λαϊκά στρώματα και τα εισοδήματά τους, η Κυβέρνηση χρηματοδοτεί αφειδώς και χωρίς ντροπή, τους κρατικοδίαιτους και αδηφάγους, κατ΄επίφαση κοινωνικούς φορείς,  που δεν είναι άλλοι από τη ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΑΔΕΔΥ, κλπ

Παρά τις υποσχέσεις για περικοπές στις κάθε είδους τέτοιες επιχορηγήσεις  που υποσχέθηκε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με έγγραφη απάντησή μετά από σχετική ερώτηση στη Βουλή, η ....κοινωνική πολιτική της σπατάλης  συνεχίζεται προκλητικά.

α) Προς Γ.Σ.Ε.Ε. Ποσό επιχορήγησης 350.000,00 €. Από ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ /2 Σεπτεμβρίου 2011

β) Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης, Ποσό επιχορήγησης 29-7-2011 του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, 970.000,00 ευρώ.

γ) ΟΑΕΔ 20/6/2011, Ποσό επιχορήγησης 765.000,00€ ευρώ.

δ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ σε εξέλιξη προσπάθεια μονοπώλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ κλπ

ε) η ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

ζ) Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών ή ακόμη και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ποιες άραγε?), δικαιούνται το 2% των κονδυλίων του ευρωπαϊκού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» τα οποία ξεπερνούν τα 650 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία χρηματοδότησης περιλήφθηκε και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ που χρηματοδοτήθηκε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα.

 

Την ώρα που αναγνωρίζουμε ότι η μείωση του κράτους είναι μονόδρομος για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ταυτόχρονα, οφείλουμε να δούμε τις σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις της ελίτ του συνδικαλισμού και των βιομηχάνων και να τις περικόψουμε.

 

Οφείλουμε να δούμε όχι μόνον γιατί αυτό είναι μέγιστη πρόκληση για τους ανέργους τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και γιατί με αυτό τον τρόπο συντελείται ένα ακόμα πολιτικό έγκλημα για την χώρα μας.

 

Η σπατάλη πόρων που προορίζονται για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας της μοναδικής εναλλακτικής δυνατότητας που έχουν σήμερα οι κυβερνήσεις να μειώσουν το κράτος δίχως να καταργήσουν π.χ κοινωφελείς υπηρεσίες στο χώρο της υγείας και πρόνοιας.

 

Αυτοί οι κοινωνικοί εταίροι πόσο μερίδιο ευθύνης άραγε φέρουν όταν απομυζούν τους πόρους που προορίζονται για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και υπήρξαν οι κύριοι εταίροι του κράτους στη χάραξη αποτυχημένων πολιτικών?

 

Φτάνει πια

Ζητάμε άμεσο οικονομικό έλεγχο των οργανώσεων αυτών και διακοπή οποιασδήποτε επιχορήγησης από εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα χωρίς ανταγωνιστικούς όρους, διαφάνεια και μετρήσιμα αποτελέσματα που να συνάδουν με τους στόχους τους.

 

Να ελεγχθεί επίσης κατά πόσο είναι νόμιμη η χρηματοδότηση της ηγεσίας του συνδικαλισμού και των βιομηχάνων καθώς και των εταιρειών που αυτή έχει ιδρύσει.

Να δημοσιοποιηθούν τα ποσά που εισέπραξαν τα τελευταία δέκα χρόνια από άμεσες επιχορηγήσεις ή μέσω προγραμμάτων.

 

Γ Καστάνης

Υπεύθυνος Περιφερειακού Δικτύου Αττικής

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter