i

Κοινότητα και Δίκτυα Μη Κερδοσκοπικών Ανταλλαγών
Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2013 16:13

Η κινητοποίηση των Μ.Κ.Ο. για την ίδρυση Ηθικής Τράπεζας στην Ελλάδα με κοινωφελείς σκοπούς έχει προκαλέσει και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους συναλλαγών μεταξύ δικτύων συλλογικών οργανώσεων.

Τα Let's party π.χ. που δημοσιεύουμε σχετικό κείμενο είναι μια πρωτοβουλία για τη μείωση του κόστους ψυχαγωγία και επικοινωνίας.

Το «Βρες το πιο φθηνό» είναι ένα μπλοκ που ενημερώνει για φθηνές συναλλαγές.

Το ελεύθερο λογισμικό στο διαδίκτυο είναι γνωστό ότι προσφέρει προγράμματα δωρεάν και δυνατότητες επικοινωνίας και διαφήμισης σε πολύ μικρό κόστος.

Το Συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο. και το Iνστιτούτο Mελετών Kοινωνικής Oικονομίας «ΙNΜΕΚO» προσφέρει τη δυνατότητα με πολύ χαμηλότερο κόστος να κάνουν μελέτες και σχέδια δράσεις άλλες Μ.Κ.Ο. και κοινωνικούς φορείς.

Όλες αυτές οι επωφελείς πρωτοβουλίες για τα μέλη των δικτύων βασίζονται στο γεγονός ότι τα δίκτυα από τη δομή τους μειώνουν το κόστος των συναλλαγών, γιατί καταργούν στην πράξη τους μεσάζοντες.
Όλα μπορούν να γίνουν από μια βάση δεδομένων στο διαδίκτυο, όταν υπάρχει μια αρχική σύμφωνα μια μικρής ανοικτής κοινότητας ανθρώπων που στη συνέχεια μπορεί να διευρύνεται.

Στο χώρο του ecovision-net κάθε βδομάδα γίνονται συναντήσεις για την προώθηση ανάλογων πρωτοβουλιών ecovision-net.gr τηλ. 2111/820460

Στο δικτυότοπο EDO-Μ.Κ.Ο.GR δημοσιεύουμε όλες τις ειδήσεις με ανάλογες πρωτοβουλίες.

Για την επικοινωνία

Σουπιώνη Μαριαλένα

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter