i

Συνδιάσκεψη για την δημιουργία πανελλήνιας πλατφόρμας ενεργων πολιτών

102ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 18-11-2013                                                                                                             ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 719/18-11-2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια σπουδαία και καινοτόμα Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη

του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου της Κοινωνίας των Πολιτών

 

Δημιουργία  Πανελλήνιας Πλατφόρμας Ενεργών Πολιτών

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 -Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Στους Ιδρυτικούς Φορείς

το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και τo Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ'

 

99

100

101

 

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και το Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας, με εκπροσώπους τους , στη  συνδιάσκεψη που θα λάβει χώρα στις 20 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 (παράλληλα με τη διοργάνωση της έκθεσης «ΠΟΛΙΣ» 21-24 Νοεμβρίου 2013), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, που συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών (εκπρόσωπος κ. Βασ. Τακτικός) , του Παρατηρητηρίου των ΟΚΠ Μακεδονίας , του «Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ - Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, και του Δημάρχου της κ. Ι. Μπουτάρη.

Πολλές  κοινωφελείς συλλογικές οργανώσεις κοινωνίας πολιτών, κοινωνικά δίκτυα και ενεργοί πολίτες, αιρετοί  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  Κοινωνικές Συμπράξεις, που  θα συμμετέχουν στην συνδιάσκεψη θέτουν το ερώτημα: ποιοι είναι ακριβώς οι στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας πέραν της αυτονόητης δικτύωσης των οργανώσεων μεταξύ τους, που αποσκοπεί και ποια είναι τα δυναμικά της στοιχεία για πετύχει αυτή η  κίνηση και πρωτοβουλία;

Στο ερώτημα αυτό ο εκπρόσωπος των παραπάνω θεσμικών οργάνων από πλευράς Θεσσαλίας και Μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου , οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας , δηλώνει τα εξής:

"Η πρωτοβουλία της δημιουργίας της Πανελλήνιας Πλατφόρμας Ενεργών Πολιτών έχει ένα όραμα. Την ζεύξη της συντονισμένης δράσης και δικτύωσης της κοινωνίας Πολιτών με την Πολιτική των Δήμων και των πόλεων ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ,χωρίς τα κόμματα και τους κομματικούς διαχωρισμούς.

Την ανάδειξη και αξιοποίηση του κοινωνικού πόρου που λέγεται ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ. Αποσκοπεί στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας με την διάχυση της οργανωτικής τεχνογνωσίας και πληροφόρησης.

Στην εποχή μας, η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι αποτέλεσμα της σπανιότητας των πόρων και ελλιπούς  τεχνογνωσίας αλλά κατασκεύασμα της πολιτικής και ψυχικής μιζέριας καθώς και της ένδειας ιδεών στο επίπεδο της συλλογικής δημιουργίας.


Πολλοί σήμερα διαπρέπουν σε ατομικό επίπεδο αλλά λίγοι είναι εκείνοι που αφοσιώνονται σε ένα κοινό συλλογικό σκοπό που ξεπερνά τα όρια του στενού ωφελιμισμού.


Αυτό το όραμα που πρεσβεύουμε εδώ βασίζεται σε τέσσερεις πρακτικούς άξονες που θα αναπτυχθούν :

 

1. ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κοινωνικών Δικτύων, Οργανώσεων, άτυπων ομάδων και Ενεργών Πολιτών.

 

2. ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και θεσμούς ανοικτής διαβούλευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

3. ΘΕΣΜΟΙ και ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, Κοινωνικές Συμπράξεις, Συνεταιρισμοί.

 

4. ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στους Δήμους.

 

Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας απαρτίζεται από πανίσχυρα και πολύ επιτυχημένα Δίκτυα Εθελοντικών Οργανώσεων ,που αγκαλιάζουν εκατοντάδες Οργανώσεις (Συλλόγους ,ΑΜΚΕ κ.ά) και Φορείς της Θεσσαλίας , όπως είναι το Δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (με πρόεδρό τους τον κ. Κ. Σκριάπα) και το Δίκτυο ΜΚΟ Αλμυρού (πρόεδρος κ. Χρ. Καραζούπης).

Καλούνται όλοι οι φορείς ,οι Σύλλογοι και οι Συλλογικότητες να λάβουν μέρος στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση (Δημαρχείο Θεσ/νίκης -Τετάρτη 20/11/2013 και ώρα 17.00 μ.μ. ) ,που θέτει νέα δεδομένα στη δικτύωση των Εθελοντικών Οργανώσεων στην Ελλάδα ,αφού ,πλέον , οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ,διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία ,άριστο επιστημονικό δυναμικό και διεκδικούν διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων , αξιοκρατία και συνέργειες των τοπικών κοινωνιών με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

www.diktioelassonas.gr,

www.thessalia.paratiritiriokp.gr,

info@diktioelassonas.gr,

Mobile: 6974-881944 K. Σκριάπας

 

 

 

Με Εκτίμηση και Σεβασμό

          

                                     Για το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

 

        

Ο πρόεδρος

Η Γενική   Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Μπουζούκη Ελισσάβετ

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

 

Οικονομολόγος

 

 

 

 

 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter