i

Συντονιστές ομάδων εργασίας Παρατηρητηρίου

Επίσημο δελτίο τύπου: Την πρώτη συνάντηση τους είχαν οι συντονιστές ομάδων εργασίας του Παρατηρητηρίου Κοινωνίας Πολιτών στις 15.03.2011, στην αίθουσα του ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ. Το Παρατηρητήριο συστάθηκε με στόχο την παρακολούθηση - καταγραφή των θεσμικών υποστηρικτικών δράσεων και οργάνων για τον 3ο Τομέα, που προωθούνται από υπουργεία, δημόσιους φορείς, και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

 

Κατά το πρώτο δεκαήμερο των εγγραφών στις ομάδες εργασίας του Παρατηρητηρίου, που παραμένουν ανοικτές, σημειώθηκε αθρόα συμμετοχή που ξεπέρασε τα 140 μέλη - ενεργούς πολίτες, εθελοντές και στελέχη Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών από όλη τη χώρα.

Από συμμετέχοντες, σε αυτή την συνάντηση, τέθησαν αμέσως προτάσεις αυτοοργάνωσης, λειτουργίας και δράσης και διευκρινίστηκε ο ρόλος του Οργανισμού σε αυτό το εγχείρημα. Τονίστηκε ότι το Παρατηρητήριο δεν είναι ούτε δευτεροβάθμιο όργανο της Κοινωνίας Πολιτών, ούτε δίκτυο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών ούτε γνωμοδοτικό όργανο του ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ. Είναι μία σύμπραξη ενεργών πολιτών, μελών οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, που έχει στόχο η συνεργασία τους να φέρει συντεταγμένα τη φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων με δομή στήριξης το ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, που έχει αυτήν την καταστατική δυνατότητα και τον στόχο, όπως άλλωστε αυτός καθορίζεται από το κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών και της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για την ίδρυσή του. Το Παρατηρητήριο επίσης αναγνώρισε ως σημαντική πρωτοβουλία την κινητοποίηση και τη στήριξη σε αυτό το εγχείρημα, ως ουσιαστική προσφορά του ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ προς το πεδίο και ως δομική δράση για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011.

Συνοπτικά συζητήθηκαν τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και της επικοινωνιακής επίθεσης που δέχθηκε ο χώρος το τελευταίο διάστημα και το γενικότερο ζήτημα που αφορά στην κατάληξη των οικονομικών πόρων, που διατίθενται για δράσεις και προγράμματα των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών.

Ειδικότερα δε τέθησαν προτάσεις εσωτερικής λειτουργίας του Παρατηρητηρίου που αφορούν:

• στην Περιφερειακή αυτοοργάνωση του Παρατηρητηρίου
• στη δημιουργία ηλεκτρονικών ομάδων διαβούλευσης
• στη διαμόρφωση του Παρατηρητηρίου σε κοινωνικό δίκτυο
• στην επέκτασή του, στα μέλη των Επιτροπών Διαβούλευσης των ΟΤΑ
• στην ανοικτή δικτύωση των ομάδων εργασίας του Παρατηρητηρίου στο Facebook
• στην ευρεία διάχυση της πληροφόρησης και των προτάσεων που θα επεξεργάζεται και την διοχέτευση τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Επίσης, αποφασίστηκε ως πρώτη ενέργεια η αποστολή στους Δήμους σημειώματος του ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ για την επικοινωνία του Παρατηρητηρίου με τις Δημοτικές Επιτροπές Διαβούλευσης. Τέλος αποφασίστηκε εντός Απριλίου να συγκληθεί η ολομέλεια του Παρατηρητηρίου σε χώρο και ώρα που θα αποφασιστεί από τους συντονιστές και στο οποίο θα παρουσιασθούν οι πρώτες προτάσεις και εισηγήσεις.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 108 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter