i

...ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ
Του Βασίλη Τακτικού*
Δελτίο τύπου 9/8/2011
Τους είχαμε προειδοποιήσει για το «διάτρητο και σκανδαλώδες» της διαχείρισης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Τους είχαμε προειδοποιήσει, ότι δεν μπορούν να μην υπάρχουν όρια στους δικαιούχους για το ύψος των εργαζομένων που θα προσλάβουν και για την μονοπώληση των μνημονίων συνεργασίας. Τους είχαμε προειδοποιήσει για τις στημένες ΜΚΟ και

 

για τους αδιόρθωτους Δήμους στη ρουσφετολογική νοοτροπία

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν να μπαλώσουν τις τρύπες στο υπουργείο και την κοινοβουλευτική ομάδα. Τρέχουν και δε φτάνουν ν' απαντήσουν στον τύπο ακόμη στις κακόβουλες και επιλεκτικές επικρίσεις της αντιπολίτευσης που επιχειρεί να το παρουσιάσει ως «πράσινο» σκάνδαλο, ενώ από τα στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο είναι φανερό ότι στον ίδιο βαθμό εμπλέκονται οι πράσινοι και οι μπλε δήμαρχοι.

Τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και το χειρότερο, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μιντιακό κατεστημένο που δεν το ενδιαφέρει η ουσία του προγράμματος, αλλά ο πόλεμος των εντυπώσεων και ο επικοινωνιακός κανιβαλισμός που μπορεί να γκρεμίσει και ότι σωστό είχε επιχειρηθεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι  ορισμένες Μ.Κ.Ο.  που θέλουν να τα παίρνουν πάντοτε, όλα, ότι πρέπει  να αυτοπεριοριστούν και να αφήσουν έδαφος και για άλλες οργανώσεις στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Μερικοί ισχυροί πράγματι αυτοπεριορίστηκαν, αλλά κάποιοι δεν μας άκουσαν και αντιμετωπίζουν τώρα την κατακραυγή και τη μανία μιας μερίδας τύπου που καταδιώκει εξ' επαγγέλματος τις Μ.Κ.Ο..Τα ήθελαν όμως όλα δικά τους και τα παθαίνουν τώρα.

Τους είχαμε προειδοποιήσει ανοικτά στο διαδίκτυο όπως και σε ενημερωτικές ημερίδες του Υπουργείου Εργασίας και θυμίζουμε την περίπτωση για το «στημένα παιγνίδι» των Δήμων της Ηλείας με τη ΜΚΟ  «Ίρις» παρουσία του κ. Κουτσούκου και του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου κ. Τσέκου, αλλά τότε δεν έλαβαν μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες.

Τους είχαμε προειδοποιήσει να ξεχάσουν τις αλχημείες που έκαναν τόσα χρόνια σε σχέση με τους δικαιούχους των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχει η επιτήρηση της Τρόϊκας και δεν μπορούν να αυθαιρετήσουν. Υπάρχει αγανάκτηση του κόσμου και υπάρχει κάτι  έστω το εμβρυώδες στον «κοινωνικό έλεγχο» «ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των πολιτών, που δεν παρατηρεί μόνον, αλλά παρεμβαίνει,αναδεικνύει και προκαλεί τον  κοινωνικό διάλογο.

Υπενθυμίζουμε τις παρεμβάσεις μας.

ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΜΚΟ

Σάββατο, 06 Αυγούστου

Του Βασίλη Τακτικού *

http://www.oikosocial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=535:2011-08-06-19-19-48&catid=59:2011-04-12-13-06-12&Itemid=111

 

 

Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤ, από Δήμους, το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας και από «στημένα παιγνίδια» με  ελεγχόμενες μ.κ.ο.

Τρίτη, 02 Αυγούστου

Του Βασίλη Τακτικού *

http://www.oikosocial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=532:2011-08-02-07-17-46&catid=59:2011-04-12-13-06-12&Itemid=111

ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΟ 'ΑΛΛΟΘΙ' ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ STAGE.

Πέμπτη, 07 Ιοuλίου 2011

Του Βασίλη Τακτικού *

http://www.oikosocial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=532:2011-08-02-07-17-46&catid=59:2011-04-12-13-06-12&Itemid=111

*Βασίλης Τακτικός

Δημοσιογράφος, υπεύθυνος  επικοινωνίας, για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της Κοινωνίας Πολιτών

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 118 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter