i

Nα τοποθετηθούν όλοι για να ξεχωρίσει η «ήρα από το στάρι»

Δελτίο τύπου 16/8/2011

Καθημερινά αυτό τον καιρό αποκαλύπτονται εκείνοι που χρησιμοποιούσαν ορισμένες ΜΚΟ κατασκευάσματα «Δούρειους Ίππους»  για αντλούν πόρους για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις  να διακινούν «πολιτικό χρήμα» κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο πετώντας λάσπη γενικά στις ΜΚΟ και στελέχη τους για να περάσουν την εικόνα ότι όλοι ίδιοι είναι.. η για να φοβίσουν για να μην αναδειχθεί η αλήθεια.

Όσοι γνωρίζουμε τα πράγματα εκ των έσω δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει αυτή η εικόνα της συσκότισης, παραπλάνησης και ισοπέδωσης.

Γνωρίζουμε με πόση δυσκολία και προσπάθεια σπάσαμε λίγο μέσα από το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ» το απόλυτο μονοπώλιο του πελατειακού συστήματος και της εξάρτησης στο χώρο μας.

Είναι καιρός τώρα να ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι» και για να γίνει αυτό πρέπει να μιλήσουν όλοι που γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα.

Να επισημανθεί ότι το επίκεντρο της στρέβλωσης και της παθογένειας βρίσκεται αλλού. Σε ορισμένα  πολιτικά γραφεία και Δήμους που θέλησαν και αυτή την φορά να ελέγξουν ρουσφετολογικά το παιγνίδι χρησιμοποιώντας στημένες ΜΚΟ.

Οι πραγματικές ΜΚΟ και όλοι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί με πραγματικό έργο είναι το  θύμα και όχι ο θύτης αυτής της ιστορίας.

Η μόλυνση της ιδιοτέλειας προέρχεται από το πολιτικό σύστημα και όχι από τους θεσμούς του εθελοντισμού.

Πρέπει να επισημανθεί η χειραφέτηση που γίνεται τον τελευταίο καιρό μέσα από το Πανελλήνιο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ»για την διάχυση της ενημέρωσης και τεχνογνωσίας ώστε όλο και περισσότερες οργανώσεις να είναι σε θέση να υλοποιήσουν προγράμματα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και για να σπάσει  το ολιγοπώλιο ων μυημένων στη διαπλοκή.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια με βάση αυτά που γνωρίζετε για να πολλαπλασιαστούν οι φωνές που μιλούν την αλήθεια στη μπλογκόσφαιρα έναντι εκείνων που θέλουν να συσκοτίσουν.

Γιατί στο χώρο του εθελοντισμού που δρούμε η ανάδειξη της αλήθειας και η διάδοσή της εξαρτάται από μας τους ίδιους.

 

 


 

 

Σχόλια

 

Τελικά, η δημοκρατία είναι πολύ ευαίσθητο σύστημα, να την αρπάξει κάποιος και να "κατσικωθεί" απάνω της. Οι εξουσιαστές απομακρύνονται, επειδή και μετά την ... τελευταία στιγμή ΔΕΝ θέλουν να παραχωρήσουν κάτι από όσα η λύσσα τους για εξουσία και χρήμα τους παρέχει ως δυνατότητα.

 

Το θέμα είναι, πώς οι ΜΚΟ θα μπορέσουν να ξεπεράσουν εμπόδια, όπως είναι προϋπόθεση "Επάρκειας" που κρατάει μακριά τις μη εύρωστες, μη διασυνδεδεμένες, μη ευεργετηθείσες κατά το παρελθόν οργανώσεις, και παράλληλα, η ανάδειξη φιλολαϊκών διαχειριστών της πολιτείας, και την απομάκρυνση των "λύκων" από τη κεντρική και τοπική διακυβέρνηση.

Νίκος Χατζητρύφων

 

 


 

H συνομωσιολογία είναι σαν την βλακεία!  Δεν έχει όρια και δεν έχει αντίδοτο!

Μόνο κακόγουστο χιούμορ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όλο αυτό το σενάριο περί...διαπλοκής του Β.Τακτικού που κυκλοφόρησε ανώνυμα σε ορισμένα  mplogs. αν δεν ήταν ασθένεια !

Προσοχή ! Η ασθένεια αυτή ονομάζεται <<διαπλεκόμενη τύφλωση >>  & απλώνεται με την μορφή επιδημίας στο δημοσιογραφικό χώρο.


Τα συμπτώματα είναι γνωστά :
Όποιος ρίχνει φώς και αποκαλύπτει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, βρίσκεται στο στόχαστρο των  αρπακτικών που σπεύδουν να εκτοξεύσουν τα αηδιαστικά περιττώματά τους προς κάθε κατεύθυνση από φόβο μήπως και χάσουν την κουτάλα!
Μοναδική προστασία ,η γνώση της Αλήθειας!


Όποιος από τον χώρο μας δεν γνωρίζει το έργο του Βασίλη, έχει υποχρέωση να μάθει και να διαδώσει την αλήθεια !
Μαριαλένα Σουπιώνη

 



 

Το «παιχνίδι» στήθηκε από καλούς γνώστες

Τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών (Ευρ. Κοινωνικό Ταμείο) δόθηκαν για κρατικά-κομματικά ρουσφέτια τα χρόνια της ΝΔ, με την μορφή stage. Τώρα με το ΠΑΣΟΚ, τα χρήματα του ΕΚΤ προσπαθούν να χρησιμοποιηθούν για δημοτικές διαπλοκές, με την μορφή της Κοινωφελούς Εργασίας, όπως φαίνεται από τον ουσιαστικό αποκλεισμό των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

 

Με αυτήν την «λογική» έχουμε μια «πρόοδο».

 

Αλλά καταστρέφει τις ελπίδες των κοινωνιών (Με τον ίδιο τρόπο που το 1981 καταστράφηκαν οι ελπίδες της «αλλαγής»). Το «παιχνίδι» στήθηκε από καλούς γνώστες του «ξεκοκαλίσματος» των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Καταρχήν η λεγόμενη «Διαχειριστική Επάρκεια» απέκλεισε στην ουσία τον μέγιστο αριθμό των οργανώσεων, ενώ κατέστησε υποτελείς της κρατικής (κομματικής?) εξουσίας την κοινωνία.

 

Αντί τα χρήματα των φορολογουμένων να δοθούν σε οργανώσεις που προσφέρουν τοπικά κοινωφελή εργασία, για να επιτελέσουν το έργο τους και να ενδυναμωθούν οι αποκεντρωμένες δυνάμεις της κοινωνίας, με την επιβεβαίωση της «κοινωφέλειας» από την τοπική Δημοτική Αρχή, καταλήξαμε σε κυρίως κεντρικά ελεγχόμενες διαδικασίες του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ ή της ΓΕΣΕΒΕ, με «περιγραφή» της νομοθεσίας για τις Μη Κερδοσκοπικούς-Κυβερνητικούς Οργανισμούς, με δομές που είναι νομότυπες, αλλά που είναι εξόφθαλμα ΑΝΗΘΙΚΕΣ, με σκοπό την «εξυπηρέτηση» των Δήμων.

Δημήτρης Μιχαϊλίδης

 

 

 


 

Για την Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει»
Χρήστος Καραζούπης

 

 


 

 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 51 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter