i

ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ Κ ΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 14:44

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Σύμπραξης Κοινωνικής Οικονομίας διαβάσαμε το κείμενο παρέμβασης στο συνέδριο του Παρατηρητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας. Συμφωνούμε με το μεγαλύτερο μέρος μέχρι το κεφάλαιο «οι θεσμικές προτάσεις των διοργανωτών» στο οποίο γίνεται λόγος για την άλλη άποψη του Π.Μ. που εγκαλεί τους κεντρικούς διοργανωτές με τον ισχυρισμό ότι το συνέδριο δεν είναι πραγματικά ανοιχτό.

 

Φυσικά πρόκειται για εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα «άποψη» καθώς έχει διακηρυχτεί και εφαρμοστεί στην πράξη το συνέδριο είναι αμεσοδημοκρατικό και μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα όλοι αρκεί να έχουν τα χαρακτηριστικά του επίσημου Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας όπως ορίζεται από την υφιστάμενη Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Όλες οι απόψεις δημοσιεύονται στο επίσημο site όπως και αυτό που στείλατε ανεξαρτήτως ποιοι διαφωνούν με αυτό το κείμενο. Έχουν σταλεί και έχουν αναρτηθεί πάνω από 50 κείμενα στο site του συνεδρίου από εισηγητές χωρίς την παραμικρή διάκριση.

Πότε εστάλει κάποιο κείμενο και δεν δημοσιεύτηκε;

Κάποιοι σκοπίμως παρουσιάζουν ότι κεντρικός διοργανωτής είναι το Παρατηρητήριο της Αθήνας ενώ έχει γίνει σαφές από όλες τις επίσημες ανακοινώσεις – προσκλήσεις ότι κεντρικοί διοργανωτές είναι 8 ομοσπονδίες και 7 περιφερειακά δίκτυα «παρατηρητήρια» ένα από αυτά είναι το κεντρικό Παρατηρητήριο Μακεδονίας.

Φαίνεται ότι κάποιοι φαντασιώνονται ηγεσίες και αρχηγούς που θα προκύψουν από το Συνέδριο. Το Συνέδριο όμως δεν πρόκειται να εκλέξει όργανα παρά να συνδέσει με ένα σύμφωνο συνεργασίας όλα τα υφιστάμενα  δίκτυα και ομοσπονδίες.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια οριζόντια διασύνδεση όπου το κάθε παρατηρητήριο κρατάει την αυτονομία του. Και αυτονομία σημαίνει ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να λειτουργούν με το λεγόμενο «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» όπως το παρατηρητήριο κεντρικής Μακεδονίας και κάποιοι άλλοι μέσω ανοικτών συνελεύσεων.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι καμιά μειοψηφία «φωτισμένων» μπορεί να επιβληθεί όπως γίνεται στα κόμματα ως ηγεσία και αυτό φαίνεται ότι κάποιους τους ενοχλεί. Τους ενοχλεί και διαδίδουν ψεύδη ότι δήθεν η συντριπτική πλειοψηφία των ΚΟΙΝΣΕΠ δεν θέλει να συμμετάσχει στο Συνέδριο.

Και ποια είναι αυτή η πλειοψηφία από τις 900 που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα. Προφανώς οι ΚΟΙΝΣΕΠ που καθοδηγούνται από μία Μ.Κ.Ο. που αποκαλύφθηκε ότι ήταν Μ.Κ.Ο των Δήμων και του Δημοσίου.

Ας σοβαρευτούν κάποιοι που διαδίδουν αυτά μιλώντας για δημοκρατία αγνοώντας σκόπιμα την κοινωνική βάση, 15 δίκτυα και ομοσπονδίες πανελλαδικά για να προβάλλουν τις 4 ΚΟΙΝΣΕΠ.

Το συνέδριο έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες της οριζόντιας διασύνδεσης και του ομοσπονδιακού κομματικού τύπου. Άλλωστε οι ψηφοφορίες που θα γίνουν στο συνέδριο θα είναι ψήφιση θέσεων για ξεχωριστές θεματικές κυρίως ανά τομέα.

Το σύμφωνο συνεργασίας μετά την διαβούλευση της τρίτης μέρας για συγκεκριμένους στόχους κοινής δράσης θα είναι ένα σαφές κείμενο που όποιος συμφωνεί το υπογράφει.

Ομοίως αυτό το κείμενο που στείλατε ή όποιο άλλο μπορεί να τεθεί στο συνέδριο για ψηφοφορία κανείς δεν πρόκειται να εμποδίσει αυτή την διαδικασία. Προς τι επομένως αυτός ο ψόγος;

Ποιος έχει αποκλεισθεί;

Να επικοινωνεί και να απευθύνεται σε όλη την κοινωνική βάση της Ελλάδας όπως ήδη κάνει ένας θεσσαλονικιός ο Δημήτρης Μιχαϊλίδης και αναγνωρίζεται από όλους.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι είναι πιο δημοφιλής στα socialmedia από ότι όλους όσους ασχολούνται με την υπόθεση της κοινωνικής οικονομίας, παρόλο που ο Δημήτρης δεν διεκδικεί να γίνει αρχηγός.

Να λοιπόν ο δρόμος για  όποιον έχει φιλοδοξίες πολιτικές μέσα από το κίνημα της κοινωνίας πολιτών. Ας ακολουθήσει το παράδειγμα του γιατί με ίντριγκες αναρρίχηση δεν γίνεται.

 

Κοινωνική Δικτύωση

Όλα τα
Facebook του δικτύου

fb trnsp

Ενδιαφέροντα Blogs

Όλα τα
Blogs του δικτύου

blog trnsp

Hellas2Day

hellasday2

ILoveAthens

i love athens

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 77 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επιισκέπτες

web counter